Mesari pod maskom novinara ponovo ubijaju hor „Aleksandrov“

© East News / WOJTEK LASKIList Šarli Ebdo
List Šarli Ebdo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nema ovo nikakve veze sa karikaturom, satirom, provociranjem konzervativne ili bilo koje druge javnosti. Ne! Stvari treba nazvati pravim imenom: Na delu je ponovno ubijanje hora „Aleksandrov“ i svih 92 poginulih u ruskom avionu koji je iz Sočija leteo za Siriju.

„Repertoar vojnog hora se širi“, piše ispod „nečega“ što na kioscima prodaju kao karikaturu. Na tom „nečemu“ avion pada dok vojnik u njemu izgovara: „A-a-a-a“.

Francuski satirični časopis „Šarli ebdo“ - Sputnik Srbija
Vandalizam „Šarli ebdoa“ se širi: Na meti i pali ruski avion

„Bolest ne bira, ne valja se rugati“, pomislio bi svako ko razlikuje dan od noći, dobro od zla, ljudski život od žvakaće gume. I ne bi se duže od nekoliko sekundi bavio ovakvom bedastoćom.

Poguban uticaj na mase

Međutim, u pitanju je navodno satirični uradak objavljen u čuvenom francuskom nedeljniku „Šarli ebdo“, koji je pretrpeo veliku tragediju posle terorističkog napada januara prošle godine. Sećate se da je tada veliki broj korisnika društvenih mreža i u Srbiji u znak solidarnosti sa 12 ubijenih članova ove redakcije umesto profilnih fotografija stavljao: „I ja sam Šarli“.

Zbog toga ipak ostajemo onoliko dugo na ovom uratku koliko je potrebno da upozorimo na opasan virus koji se širi. Na trend gde nenormalno postaje normalno, gde se umesto empatije naveliko primenjuje glorifikovanje ruganja žrtvama. Ovo je vapaj civilizaciji da se vrati.

Nema, naime, ovo nikave veze sa karikaturom, satirom, provociranjem konzervativne ili bilo koje druge javnosti. Ne! Stvari treba nazvati pravim imenom: Na delu je ponovno ubijanje hora „Aleksandrov“ i svih 92 poginulih u ruskom avionu koji je iz Sočija leteo za Siriju.

Ne ugrožavaj druge

Karikatura lista Šarli Ebdo - Sputnik Srbija
Moskva o karikaturi „Šarlija ebdoa“: Žvrljotina, gadost...

To što potpisnik skaradne fotografije sebe smatra umetnikom, ne znači da mi ne treba da ga nazovemo mesarom željnim pažnje. Po svaku cenu.

Mesareva žvrljotina jednako je umetnost kao što je nacistička gasna komora performans. Mesar pak koji prima platu novinara umetnik je onoliko koliko i Hanibal Lektor.

Sloboda pojedinca, grupe, organizacije… neograničena je i seže sve donde dok ne počne da ugrožava slobodu drugih. Prema tome, „karikaturiste“ pozvati na krivičnu odgovornost zarad boljitka svetske populacije. Dok se ne dokaže da je u pitanju neko oboljenje. U tom slučaju im pomoći da ozdrave i da ne šire virus na druge.

Veoma važno: Dlaka s glave ne sme da im fali.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala