Obama najavio izveštaj Kongresu o navodnom ruskom hakovanju

© AFP 2023 / Brendan SmialowskiPredsednik SAD Bark Obama
Predsednik SAD Bark Obama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Barak Obama izjavio je da će njegova administracija obezbediti članovima Kongresa detaljnu analizu koja se tiče optužbi na račun Rusije da se „meša u izbore u SAD“, kao i za „zlonamernu sajber-aktivnost“.

Kongres trenutno ne zaseda, a zakonodavci se neće vratiti u Vašington pre 1. januara, ali očekuje se da će izveštaj primiti u narednih nekoliko dana. Obama je prethodno naredio svom timu da pripremi izveštaj o navodnom ruskom mešanju u izbore u SAD pre isteka njegovog mandata 20. januara.

Zastava SAD - Sputnik Srbija
SAD deportuju 35 ruskih diplomata, Obama uveo nove sankcije Rusiji

Saopštenje iz Bele kuće stiglo je samo nekoliko minuta nakon što je Vašington najavio sankcije protiv pet ruskih organizacija, između ostalog i Federalne bezbednosne službe, kao i proterivanje 35 ruskih diplomata koji imaju samo tri dana da napuste tu zemlju.

Portparol Predstavničkog doma SAD Pol Rajan izjavio je da „Rusija konstantno pokušava da podriva“ američke interese i dodao da je sankcije koje su uvedene danas „davno trebalo uvesti“.

Rajan je takođe rekao da je Rusija u „unela opasnu nestabilnost u situaciju u svetu“ tokom poslednjih godina i da su novouvedene sankcije „prikladan način da se završi osam godina propale politike prema Rusiji“ koja je „oslabila Ameriku u očima sveta“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala