Srbija za stabilnost u regionu i za integritet Republike Srpske

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik R. Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik R. Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da je najveći interes Srbije stabilnost u regionu i dobri odnosi sa susednim zemljama, te ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da se i integritet RS mora poštovati.
Aleksandar Vučić na poslovnom ručku koji je organizovala Američka privredna komora u Srbiji. - Sputnik Srbija
Vučić: Očuvati mir, Srpska neće nestati

„Srbija će u skladu sa Dejtonskim sporazumom, ali i zbog činjenice da pripadamo istom narodu, pomagati i podržavati opstanak i prosperitet Srpske i neće dozvoliti njeno egzistencijalno ugrožavanje“, rekao je Vučić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dodik je rekao premijeru Vučiću da je situacija u BiH veoma složena i komplikovana, da se srpski narod nalazi pod stalnim pritiscima pojedinih predstavnika zapadnih zemalja, naročito Ambasade SAD, ali i bošnjačkog rukovodstva koje ne preza od poređenja Republike Srpske sa terorizmom kao najvećom pošasti savremenog sveta, navodi se u saopštenju.

„Republika Srpska se oseća ugroženom, a srpski narod obespravljenim u bosansko-hercegovačkoj zajednici“, naglasio je Dodik.

Vučić i Dodik razgovarali su i o situaciji u regionu, odnosima u BiH i odnosima Srba i Bošnjaka, ističe se u saopštenju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala