Zaharova: Istorija Obami neće oprostiti princip „posle nas makar i potop“

© Sputnik / Kirill KallinikovZvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova
Zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administraciju Baraka Obame možda nije briga šta će se desiti sa bilateralnim odnosima sa Rusijom, ali malo je verovatno da će im istorija oprostiti za ponašanje po principu „posle nas makar i potop“, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Obama ne želi „glatku“ tranziciju vlasti

„Odlazeća američka administracija i dalje pokušava da uradi još nešto loše za odnose sa Rusijom, koje je ionako porušila, pri čemu ovaj poslednji ’novogodišnji pozdrav‘ Obaminog tima, koji se već priprema za iseljenje iz Bele kuće, žele cinično da predstave kao reakciju na određene ’sajber napade iz Moskve‘“, naglasila je Zaharova.

„Moguće je da je administraciji Baraka Obame već sasvim svejedno šta će se desiti sa bilateralnim odnosima, ali malo je verovatno da će im istorija oprostiti za ponašanje po principu ’posle nas makar i potop‘“, zaključila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Moskva će odgovoriti na neprijateljske korake Vašingtona, među kojima su i moguće nove sankcije, navodi se u komentaru pres-službe Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo je podsetilo da je odlazeća američka administracija još pre pola godine „objavila tu dezinformaciju u pokušaju da pomogne željenom kandidatu“, a sada „traži opravdanje za sopstveni neuspeh i sa osvetom se iskaljuje na rusko-američkim odnosima“, navodi se u saopštenju.

Internet bezbednost - Sputnik Srbija
SAD planiraju sankcije protiv Rusije „zbog mešanja u izbore“

Ministarstvo spoljnih poslova je naglasilo da Rusiju ponovo pokušavaju da uplaše proširivanjem sankcija, „diplomatskim merama“ i sabotažama protiv kompjuterskih sistema. I to se radi pomoću „očigledno inspirisanih curenja u američkim medijima“.

„Ukoliko Vašington zaista primeni nove neprijateljske korake, dobiće odgovor. To se odnosi na bilo koje akcije protiv ruskih diplomatskih misija u Sjedinjenim Američkim Državama koje će se odmah primeniti na američke diplomate u Rusiji“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Ranije je „Vašington post“, pozivajući se na izvore, saopštio da bi SAD već ove nedelje mogle da najave uvođenje novih sankcija Rusiji pod optužbom za „mešanje u američke izbore“. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala