Putin: Broj problematičnih tačaka u svetu se ne smanjuje

© Sputnik / Aleksej DružininPredsednik RF Vladimir Putin
Predsednik RF Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj problematičnih tačaka u svetu se ne smanjuje, a zastareli konflikti se ne rešavaju u željenom obimu, što izaziva zabrinutost, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Zato da je teško rešavati odnose u mnogim delovima sveta. Broj problematičnih tačaka u svetu se ne smanjuje“, istakao je Putin na zasedanju saveta Organizacije za kolektivnu bezbednost (ODKB).

On je istakao da je reč o Avganistanu, Siriji, kao i o drugim tačkama u svetu.

Na samitu se obratio i kazahstanski predsednik Nursultan Nazarbajev koji je rekao da je njegova zemlja spremna da razvija vojno-tehničku saradnju sa Rusijom.

Samit ODKB-a održava se u Sankt Peterburgu, a između ostalog na susretu će reči biti i o tome ko će biti novi generalni sekretar Organizacije.

Stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško - Sputnik Srbija
Gruško: Formiranje vojske EU nemogući san

Ruski predsednik je kolege iz ODKB-a informisao o koracima usmerenim na stabilizaciju situacije u Siriji i saradnji s Turskom i Iranom, rekao je novinarima generalni sekretar ODKB-a Nikolaj Bordjuža.

Prema njegovim rečima, lideri zemalja ODKB-a naložili su da se procene nove pretnje i da se isplaniraju mere koje je neophodno kolektivno preduzeti kako bi se one neutralizovale.

Bodruža je istakao da je tokom cele sednice glavna pažnja bila posvećena proceni vojno-političke situacije.

„Posebno je detaljno razmotreno pogoršanje situacije u Avganistanu, pogoršanje situacije na tadžikistansko-avganistanskoj granici, kao i mere koje je neophodno preduzeti radi pomoći Tadžikistanu kako bi se stabilizovala situacija na granici“, dodao je Bordjuža. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala