Nevažeći pasoš spasao život pevaču „Aleksandrova“

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Uđi u bazu fotografijaAvion Tu-154
Avion Tu-154 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako je prvenstveno bilo saopšteno da su u avionu koji se srušio u Crno more bila 93 putnika, ispostavilo se da su bila ipak 92, jer jedan pevač ansabla „Aleksandrov“ nije imao važeći pasoš, zbog čega se nije ukrcao na let ka Siriji.

„Prolazio sam imigraciono, i devojka mi je tamo rekla: Da li se šalite? Vaš pasoš je istekao još u julu“, rekao je Valutov. 

On je dodao da je zabrinuto čekao da sazna da li će moći da poleti, ali je dobio negativan odgovor. 

„Bio sam nervozan zbog greške oko mog pasoša, ali sam otišao kući. Bio sam tamo u 3.30 časova ujutru, i potom su počeli ljudi da me zovu i pitaju da li sam živ. Pogledao sam i pronašao svoje ime na listi poginulih. Plakao sam. Moji prijatelji i rođaci su šokirani“, rekao je Valutov. 

Spasilačke ekipe na mestu pada aviona ruskog Ministarstva odbrane Tu-154 u Crnom moru - Sputnik Srbija
IZ MINUTA U MINUT: Srušio se avion ruske vojske na putu ka Siriji, nema preživelih

Na avion se nije ukrcao ni solista Vadim Ananjev, čija se supruga upravo porodila i zamolila ga da ostane kod kuće da joj pomogne. 

„Osećam se kao da su me udarili u glavu. I dalje ne mogu da verujem. Kažu mi sada da sam rođen pod srećnom zvezdom“, rekao je Ananjev. 

Među stradalim članovima ruskog hora su i Ralina Gilmanova (22) i njen verenik Mihail, kao i plesači Oleg i Ekatarina Korzanov, koji imaju trogodišnjeg sina. 

Pevač Aleksander Šutko (30) objavio je fotografiju na internetu nekoliko minuta pre nego što se avion srušio u Crno more. 

Njegova sestra Ema rekla je da ju je on nazvao i rekao joj da će se javiti kasnije.

„Nije nas nazvao. Pokušali smo da ga pozovemo, ali je bio van dometa“, rekla je ona. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala