Vulin: Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem?

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem, upitao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, istakavši da ta država ima sve vojne saveznike na svetu, dok je Srbija vojno neutralna i ne može da računa da će je bilo ko zaštiti.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Kad se plaše čokoladica, plašiće se i letećih „kanti“

Komentarišući izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da se ta zemlja ne trka u naoružanju sa Srbijom, ali da će nabaviti novu borbenu eskadrilu i američke helikoptere „blek hok“, Vulin je kazao da ne zna koga Hrvatska planira da napadne i za koga joj treba oružje.

„Hrvatska je članica najmoćnijeg i najvećeg vojnog saveza na planeti i okružena je takvim zemljama ili onima koje su vojno neutralne ili zemljama koje nemaju nikakvu vojnu snagu. Za koga joj treba oružje? Kome je to upućeno? Koga planira da napadne tim oružjem?“, upitao je Vulin u Vladi Srbije.

On je rekao da pretpostavlja da neće napadati članice NATO-a i zapitao ko onda preostaje.

S druge strane, primećuje Vulin, Srbija je neutralna zemlja i ne može da računa da će je bilo ko zaštiti i zato ima razloga, potrebe i opravdanje da razvija svoje vojne kapacitete.

Upitan da prokomentariše polemike u javnosti o tome da li Srbija „previše plaća“ avione MiG-29 iz Rusije, Vulin je kazao da svako ko poznaje premijera Aleksandra Vučića zna da on „nikad državnim novcem ne bi platio nešto što ne vredi i nikada ne bi platio punu cenu“.


Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala