Glumica na Si-En-Enu govorila o pravoj situaciji u Alepu (video)

© AFP 2023 / KARAM AL-MASRIAlep
Alep - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka glumica Karla Otis, koja je u Siriji snimala dokumentarni film, u intervjuu za američke televizijske kanale pozvala je Zapad da promeni stav o sukobu u toj bliskoistočnoj zemlji. Snimak intervjua ona je objavila na Fejsbuku.

U razgovoru s novinarima kanala „Foks 11“ Ortisova je rekla da je bila u Alepu tokom evakuacije žitelja iz istočnih delova grada. Ona je navela da su o onome što se događa u Alepu stizala lažna svedočanstva, navodeći primer mnoštva lažnih naloga na Tviteru na kojima su bila objavljivana netačna saopštenja o masovnim ubistvima. 

Alep iz ptičje perspektive nakon proterivanja militanata - Sputnik Srbija
Alep iz ptičje perspektive — Crkva Svetog Ilije ponovo živi (video)

Ortisova sumnja čak i u priču sedmogodišnje devojčice Bani Alabed koja je na engleskom jeziku pisala na Tviteru o životu u istočnom Alepu.

„To je nemoguće, bila sam tamo, tamo nema interneta… U istočnom Alepu nema struje već više od 85 dana, a samo retki imaju ’tri ge“… Odande je nemoguće poslati tvit“, rekla je ona u emisiji Si-En-Ena.

Ortisova je navela da su u istočnom delu Alepa delovale desetine grupacija pod raznim nazivima, ali su za žitelje grada svi oni teroristi. „Za njih nema značaja da li su to ustanici ili Slobodna sirijska armija“, naglasila je glumica. 

Civili su joj pričali kako su „gladovali, kako su ostali bez mogućnosti da se obrazuju, a teroristi su ubijali one koji su se usudili da pređu na drugu stranu“. 

Ortisova je pozvala da se „čuje pravi glas Sirije“ i da se okonča rat. „Mi moramo da preispitamo svoju politiku. S dobrim namerama smo podržali opoziciju, ali ona više ne postoji, ona više nije pod kontrolom“, naglasila je glumica. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala