Rebić: Crnogorski klan najopasniji u regionu

© Tanjug / ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/Direktor policije Vladimir Rebić prilikom posete Policijskoj upravi za Grad Beograd
Direktor policije Vladimir Rebić prilikom posete Policijskoj upravi za Grad Beograd - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorski klan je najopasniji i najjači u regionu, poručio je u intervjuu za „Nedeljnik“ srpski direktor policije Vladimir Rebić.

Kako piše taj list, on je objavio rat mafiji, i rekao da će njegov najvažniji zadatak biti rušenje najjačih kriminalnih grupa.

Kriminalac - ilustracija - Sputnik Srbija
Kriminalci porazili Crnu Goru

Rebić je naglasio da je dolazak na čelo Direkcije policije svakako veliki profesionalni izazov za njega, te da će učiniti sve da realizuje zacrtane ciljeve koje su MUP i ministar Nebojša Stefanović odredili kao prioritete, a to je bespoštedna borba protiv svih vidova kriminala.

Govoreći o bezbednosnoj situaciju u Srbiji, Rebić je naveo da ne može reći da je zadovoljan ako se uzme u obzir da ima ubistava i teških krivičnih dela.

„Ali, ako je činjenica da je stopa kriminaliteta u opadanju i da je procenat rasvetljavanja krivičnih dela na prilično dobrom nivou — a kada to kažem, imam na umu uporedne podatke iz zemalja u regionu sa kojima se merimo — onda možemo da budemo zadovoljni“, rekao je Rebić.

Direktor policije Srbije je konstatovao da je slučaj „Jajinci“ trenutno najvažniji prioritet u radu MUP-a.

„Zabrinjavajuće je kada neko neposredno u blizini premijerove kuće ostavi toliku količinu naoružanja koja se, siguran sam, tu nije slučajno našla. Imajući u vidu iskustva u proteklih dvadesetak godina i ubistvo premijera Đinđića, moramo da budemo obazrivi i sa najvećom dozom profesionalnosti da pristupimo ovoj situaciji, odnosno ovom događaju. MUP je preduzeo mnogo mera i radnji, ali u cilju istrage ne mogu da iznesem mnogo podataka. Međutim, uveravam javnost da policija najozbiljnije pristupa ovom događaju. Rade se analize, upoređivanja DNK, izvode se svi dokazi, kao i druge aktivnosti u cilju rasvetljavanja ove pretnje premijeru“, naglasio je Rebić.

Mafija ilustracija - Sputnik Srbija
Crna Gora: Mala bara — jedan krokodil

On je poručio da će policija učiniti sve da će policija učiniti sve u prevenciji da se u budućnosti ne dogodi slično ubistvo kao kada je ubijen Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi.

„Mislim da smo na dobrom putu da rešimo to ubistvo i raskrinkamo sve te organizovane kriminalne grupe koje deluju na području većih gradova u Srbiji, pre svega u Beogradu i Novom Sadu, gde imamo uvoz kriminala iz nama susednih republika“, ukazao je Rebić i ocenio da je svako poređenje sa ubistvima devedesetih na beogradskim ulicama potpuno neutemeljeno.

On je ocenio da je cilj uvoznog kriminala da osvoji tržište u distribuciji narkotika.

„Srbija za njih predstavlja izazov, kao najveće tržište u regionu“, dodao je Rebić i naveo da je crnogorski klan trenutno najopasniji i najjači u regionu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala