Putin veruje u bolje odnose sa Ukrajinom

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaPres-konferencija predsednika Rusije Vladimira Putina
Pres-konferencija predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je uveren da će se odnosi Moskve i Kijeva „pre ili kasnije“ normalizovati i pozvao da se nastavi rad u normandijskom formatu.

On je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za štampu u Moskvi istakao da, iako se normandijski format nije pokazao kao previše efikasan, drugog formata za rešavanje krize u Ukrajini nema.

Pres-konferencija predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Putin sve manje veruje da je Turska oborila ruski Su-24 (video)

On je ocenio da će most u izgradnji, koji spaja Krim sa ostatkom Rusije, pomoći da se razviju komercijalne i kulturne veze između Moskve i Kijeva, „jednom kada se odnosi poprave“.

Ruski predsedik je takođe podržao bezvizni režim između EU i Ukrajine.

„Što se tiče bezviznog režima između Ukrajine i Evrope — potpuno ga podržavam. Vizni režim u Evropi je anahronizam, naglasio je Putin, ali i dodao da Ukrajincima treba dozvoliti i pravo na rad.

Na pitanje o privedenom ukrajinskom režiseru, Putin je rekao da privedene Ukrajince niko nije mučio niti tukao.

„Diverzanti sami odaju adrese i doušnike, pa i one na Krimu. Režiseri treba da snimaju filmove, a ne da pripremaju terorističke akte“, rekao je Putin i dodao da novinari treba da se bave novinarstvom, a režiseri pravljenjem predstava i filmova.

„Ali šta da radimo kad je režiser pripremao teroristički akt? Treba li da ga pustimo samo zato što je režiser“, upitao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala