Tramp o pismu Putina: Sviđaju mi se ideje ruskog predsednika

© AFP 2023 / Savo PRELEVIC Donald Tramp i Vladimir Putin
Donald Tramp i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp saopštio je da je dobio pismo od predsednika Rusije Vladimira Putina i izjavio je da se nada da će SAD i Rusija uspeti da deluju u skladu sa idejama koje je ruski lider predložio, umesto da „idu alternativnim putem“.
Šah - Sputnik Srbija
Putin dobro igra geopolitički šah

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je saopštio da je Putin u pismu-čestitki Trampu povodom Božića i Nove godine izrazio nadu da će odnosi Moskve i Vašingtona biti poboljšani. 

„Veoma prijatno pismo od Vladimira Putina. Njegove ideje su tako ispravne. Nadam se da će obe strane biti sposobne da se pridržavaju tih ideja i da nećemo morati da idemo alternativnim putem“, naveo je Tramp. 

Novoizabrani američki predsednik objavio je nezvanični prevod pisma koje je, kako je saopštio, dobio 15. decembra od ruskog predsednika.

Pres-konferencija predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Putin sve manje veruje da je Turska oborila ruski Su-24 (video)

„Ozbiljni globalni i regionalni izazovi sa kojima su se naše zemlje suočile u poslednjih nekoliko godina pokazuju da su odnosi Rusije i SAD i dalje važan faktor u očuvanju stabilnosti i bezbednosti savremenog sveta“, navedeno je u tekstu nezvaničnog prevoda Putinovog pisma na engleski jezik, koji je objavio Trampov štab. 

„Nadam se da ćemo, kada zauzmete mesto predsednika Sjedinjenih Američkih Država, uspeti, delujući konstruktivno i pragmatično, da preduzmemo realne korake za uspostavljanje bilateralne saradnje u raznim oblastima, kao i da nivo naše saradnje na međunarodnoj pozornici dovedemo na suštinski novi nivo“, navedeno je u pismu. 

Putin je, takođe, Trampu čestitao Božić i Novu godinu. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala