Putin čestitao Asadu na oslobođenju Alepa: Sad predstoji mirovni proces

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Sirije Vladimir Putin i Bašar el Asad
Predsednici Rusije i Sirije Vladimir Putin i Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa svojim sirijskim kolegom Bašarom el Asadom i čestitao mu na oslobađanju Alepa od terorista, navodeći da je sada neophodno usredsrediti se na mirno rešavanje krize, saopštila je u petak pres-služba Kremlja.

„Ovaj uspeh je postao moguć zahvaljujući zajedničkim naporima svih koji su se ujedinili u borbi protiv međunarodnog terorizma u Siriji“, naveo je Putin i naglasio da je sada „osnovni zadatak usmeriti napore na unapređenje mirovnog rešavanja krize, pre svega zaključivanjem sporazuma o kompleksnom rešavanju sirijske krize“. 

Donald Tramp i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Tramp o pismu Putina: Sviđaju mi se ideje ruskog predsednika

Sirijski predsednik je zahvalio Putinu na zalaganju Rusije za oslobađanje Alepa, prenela je sirijska državna agencija SANA.

„Tokom razgovora Asad je zahvalio predsedniku Putinu i Rusiji, koja je postala glavni učesnik, zajedno sa saveznicima, u oslobađanju Alepa“, navedeno je u saopštenju. 

Asad je naveo da „pobeda u Alepu otvara vrata za politički rad u Siriji i da će podstaći mnoge koji su to sprečavali da se uključe u politički proces i pomirenje“. 

Grad Alep na severozapadu Sirije potpuno je oslobođen od boraca raznih formacija koje su kontrolisale njegov istočni deo od 2012. godine. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala