Četiri i po godine robije zbog DAEŠ-a (video)

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMoscow State University student Varvara Karaulova charged with attempting to join ISIS, at a hearing on her detention extension at the Lefortovsky District Court of Moscow
Moscow State University student Varvara Karaulova charged with attempting to join ISIS, at a hearing on her detention extension at the Lefortovsky District Court of Moscow - Sputnik Srbija
Pratite nas
Okružni vojni sud u Moskvi osudio je na četiri i po godine zatvora bivšu studentkinju Moskovskog državnog univerziteta Aleskandru Ivanovu (ranije se zvala Varvara Karaulova), koja je pokušala da se priključi terorističkoj organizaciji DAEŠ.

Tužilac je tražio da sud Karaulovoj izrekne zatvorsku kaznu od pet godina i novčanu od 150.000 rubalja (2.450 američkih dolara). Advokati su insistirali da ona bude oslobođena.

Karaulova je uhapšena i zatvorena na tursko-sirijskoj granici sa desetak osoba, regrutovanih u džihadističke redove, a u junu 2015. je deportovana u Moskvu. Njen otac kaže da je bila zaljubljena u regruta DAEŠ-a.

Desetak dana po dolasku u Moskvu Varvara je promenila ime u Aleksandra, ali je optužena da je pripremala još jedan put u Siriju.

Branioci su najavili da će se na presudu žaliti do kraja godine.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala