Šest „migova“ najkasnije za tri meseca u Srbiji

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaMig-29
Mig-29 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je danas da šest aviona MiG-29, koje Srbija nabavlja od Rusije, treba da stignu u našu zemlju najkasnije za tri meseca, a da im zatim sledi modernizacija u tri faze.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu i premijer Srbije Aleksandar Vučić u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija poklanja Srbiji šest „migova“ i 30 tenkova (foto)

On je rekao da je nabavka „migova“ jedna od današnjih tema razgovora premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, a da će se osim toga razgovarati i o vojno-ekonomskoj i vojno-obrazovnoj saradnji.

Srbija, kako je rekao, na nabavku letelica MiG-29 čeka već 25 godina, da je bilo raznih obećanja ali da je ova vlada uspela da ih nabavi. Sa postojeća četiri „miga“ i nabavkom još šest, naša zemlja će, kako kaže, imati najmoderniju eskadrilu u regionu.

„Srbija će sa tih deset aviona MiG-29 postati respektabilni faktor kada je odbrana u pitanju. Obezbedićemo čuvanje našeg neba na najbolji način, zarad bezbednosti naših građana“, rekao je Đorđević novinarima u Moskvi.

On je dodao da u ovom trenutku ne postoji nijedna zemlja koja je pandan Srbiji, te da je naša zemlja u vrhu kada je vazduhoplovstvo u pitanju, jer su to najmoderniji avione koji postoje u regionu.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala