Efikasna saradnja Rusije i SAD na nebu iznad Sirije

© Sputnik / Vitalij Anjkov / Uđi u bazu fotografijaRaketni razarač SAD "Lasen" doplovio u Vladivostok
Raketni razarač SAD Lasen doplovio u Vladivostok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i SAD su održale video-konferenciju o realizaciji Memoranduma o bezbednosti letova prilikom operacija u vazdušnom prostoru Sirije. Obe zemlje su naglasile efikasnost saradnje u povlačenju militanata iz Alepa, saopštilo je Odeljenje za informisanje i masovne komunikacije Ministarstva odbrane Rusije.
SAD i Rusija - ilustracija - Sputnik Srbija
Vreme je da se ujedine Rusija i SAD

„Dvadeset i prvog decembra je održana još jedna u nizu video-konferencija eksperata vojnih resora Rusije i SAD o pitanjima realizacije Memoranduma o razumevanju za sprečavanje incidenata i osiguranju bezbednih letova avijacije tokom izvođenja operacija u vazdušnom prostoru Sirije od 20. oktobra 2015. godine“, navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.

Strane su razmenile mišljenje o događajima koji su se desili od trenutka poslednje video-konferencije, koji se odnose na realizaciju Memoranduma.

Američki ambasador u NATO-u Daglas Lut na konferenciji za medije u Briselu - Sputnik Srbija
Predstavnik SAD u NATO-u: Rusija nema razlog da nas napadne

„Naglašena je efikasnost saradnje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Ratnog vazduhoplovstva koje se nalazi na čelu koalicije SAD u sprečavanju incidenata prilikom realizacije zadatka povlačenja civila i militanata iz istočnog Alepa preko dogovorenog koridora“, navodi se u saopštenju.

Eksperti Rusije i SAD su se dogovorili da svoje iskustvo u saradnji koriste u daljem radu sa novom administracijom SAD, kao i u prelaznom periodu.

Osim toga, kako se navodi, razgovarano je i o mogućim amandmanima na memorandum.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala