Lavrov o ubistvu ambasadora: To im neće proći

© REUTERS / DJORDJE KOJADINOVICPoseta Sergeja Lavrova Beogradu
Poseta Sergeja Lavrova Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Cilj ubistva ruskog ambasadora Andreja Karlova u Turskoj je podrivanje procesa normalizacije odnosa Ankare i Moskve, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Zgrada Ministarstva inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Moskva: Napad na ruskog ambasadora u Ankari — teroristički akt

„Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina u razgovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i u televizijskom obraćanju, uvereni smo da je glavni cilj onih koji su osmislili ovaj varvarski čin podrivanje procesa normalizacije odnosa Rusije i Turske da bi se sprečila efikasna borba protiv terorizma u Siriji. Ovaj cilj je uzaludan. To neće proći“, istakao je Lavrov.

Oružani napad na ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova izvršen je u ponedeljak u Ankari na otvaranju izložbe. Ubica je pucao u Karlova iz pištolja. Ruski diplomata zadobio je smrtne rane usled kojih je preminuo.

Prema rečima očevidaca, ubica je ušao u prostoriju u kojoj se održavala izložba u poslovnom odelu sa kravatom i smatran je za pripadnika obezbeđenja ambasadora. Napadač je ubijen u policijskoj akciji. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je ovaj incident kao teroristički napad.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala