Lavrov: Od Turske i Irana očekujemo više nego od SAD

© AP Photo / Ivan SekretarevMinistar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dolaze na sastanak u Moskvi
Ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dolaze na sastanak u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri odbrane i spoljnih poslova Rusije, Irana i Turske sastaće se sutra u Moskvi kako bi razgovarali o situaciji u Siriji, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Kako se navodi, prilikom susreta reči će biti o realizaciji odgovarajućih rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tokom Svetskog energetskog kongresa u Istanbulu - Sputnik Srbija
Putin i Erdogan razgovarali o situaciji u Alepu

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je rekao da od tog sastanka očekuje mnogo više nego od susreta sa SAD, budući da su u pitanju zemlje koje realno mogu da utiču na situaciju na terenu.

„Računamo da ćemo konkretno razgovarati sa onima koji mogu direktno da utiču na situaciju na terenu. Zapadni partneri, sa druge strane, bave se propagandom i ne utiču na one koji ih slušaju“, rekao je Lavrov.

Tokom vikenda je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao sa ministrima Turske i Irana oko situacije u Siriji u kontekstu oslobođenja istočnog dela Alepa.

Tokom telefonskog razgovora ministri su potvrdili spremnost da se što pre sastanu kako bi razgovarali o tom pitanju.

U petak je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji saopštio da je operacija oslobođenja Alepa uspešno završena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala