Stoltenberg: Savet Rusija-Nato bio sadržajan i iskren

© AFP 2023 / Odd ANDERSENGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za medije u Berlinu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za medije u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ocenio je da je susret stručnjaka na Savetu Rusija-NATO bio veoma iskren i sadržajan, kao i da će obe strane nastaviti da koriste taj kanal za dijalog.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg govori na sastanku NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Stoltenberg: Sednica Saveta Rusija-NATO u ponedeljak

Kako je rekao, postignuta je saglasnost da će Rusija i NATO u 2017. godini održati susret na kojem će glavna tema biti bezbednost letova.

„Održana je iskrena i sadržajna diskusija o važnim pitanjima zajedničke bezbednosti. U periodu tenzija dijalog je izuzetno važan. Upravo zbog toga nastojimo da održimo ove kanale otvorenim kako bi dijalog bio nastavljen“, istakao je Stoltenberg.

On je rekao da Rusija i NATO imaju različite pristupe po pitanju bezbednosti.

„Saveznici i Rusija se pridržavaju različitih pogleda. I naš sastanak ne označava povratak staroj praksi u odnosima. Međutim, bez razgovora mi ne možemo da rešimo naše nesuglasice i da poboljšamo uzajamno razumevanje“, rekao je Stoltenberg.

„NATO ne želi konfrontaciju i ne predstavlja pretnju. Sve što mi radimo, uključujući povećanje našeg prisustva na istoku Alijanse, ima odbrambeni karakter i u skladu je sa našim međunarodnim obavezama“, naveo je generalni sekretar NATO-a.

U Briselu je danas održan Savet Rusija-NATO, a kako je prethodno saopšteno glavna tema susreta bila je kriza u Ukrajini.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala