Andrija Mandić saslušan zbog „državnog udara“

© AFP 2023 / SAVO PRELEVIC Lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić odgovara na pitanja novinara nakon glasanja
Lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić odgovara na pitanja novinara nakon glasanja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čelnik opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić saslušan je danas u Specijalnom tužilaštvu povodom okolnosti planiranog državnog udara u Crnoj Gori u izbornoj noći, 16. oktobra, a nakon toga je izjavio da iza pokušaja državnog udara stoje specijalizovane službe vlasti.

On je ponovio da DF ima loš odnos sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

„On je neprofesionalan i gradi predstavu u javnosti o nama kao sumnjivom političkom subjektu“, rekao je Mandić nakon saslušanja, prenela je RTCG.

Grafiti u Podgorici. Dan uoči parlamentarnih izbora. - Sputnik Srbija
Ima nešto trulo ispod Lovćena

Prema Mandićevim rečima, Katnić je pristrastan, naklonjen jednoj strani i najbolje bi bilo da taj posao ustupi nekom drugom.

On je rekao da je na saslušanju ponovio sve ono što su u prethodnim danima pričali čelnici DF-a.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić pozvao je lidere DF-a Andriju Mandića, Nebojšu Medojevića i Slavena Radunovića da daju izjave u vezi sa događajima od 16. oktobra i pokušajem državnog udara.

„Ako je namera, kao što se navodi u pozivu, da se prikupe neka ’dodatna obaveštenja‘ u vezi sa informacijama DF-a dostavljenih SDT, onda obaveštavamo javnost da se to radi sa velikim zakašnjenjem“, saopšteno je ranije iz DF-a.

Kako je navedeno, DF nema poverenja u „te institucije“ i najavljuje da će poziv Katnića i razgovor sa njegovim specijalnim policijskim timom, kao i svaku drugu priliku, iskoristiti da „raskrinka podvale i laži režima“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala