Vučić prihvatio Plenkovićevo izvinjenje

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPremijer Srbije Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski premijer Aleksandar Vučić ocenio je da u Hrvatskoj „postoje događaji zbog kojih Srbija ne može da bude zadovoljna“ i poručio je da prihvata izvinjenje hrvatskog kolege Andreja Plenkovića zbog ploče sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu i da je spreman da probleme rešava dijalogom i bezuslovno.
Andrej Plenković na glasanju - Sputnik Srbija
Plenković: Moj sin će pojesti srpsku čokoladicu sa rižom

„Ako nema reakcije, onda je to državna politika. Pažljivo sam pratio intervju Plenkovića, dva puta sam ga pročitao i zapisao sve što je zanimljivo, ali ne bih ništa komentarisao. Za svaku sam vrstu razgovora u ime Srbije i Vlade, bez ikakvih uslova“, rekao je Vučić.

„Važno je da razgovaramo. Važno da se stvari rešavaju dijalogom. Može li to doneti rezultate — pitanje je, jer su nam pogledi različiti“, odgovorio je Vučić na pitanje da prokomentariše aferu čokoladica iz Srbije, koje je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poklonila deci ratnih veterana u Dubrovniku, a zatim se izvinila javnosti zbog toga.

Vučić je rekao i da je u intervju hrvatskog premijera čuo da Plenković voli čokoladu i da ne obraća pažnju na to gde je proizvedena.

„Inače, nisam Plenkoviću lično zamerio zbog ploče. Nije ploču on postavio, ali postoje događaji u Hrvatskoj za koje naprosto ne možete reći da ste njima zadovoljni, niti im se možete radovati“, rekao je Vučić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala