Puškov: Teroristički akt u Ankari je odgovor na histeriju oko Alepa

© Sputnik / Vladimir FedorenkoPredsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov
Predsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Aleksej Puškov smatra da su inicijatori terorističkog akta u Ankari planirali da nanesu udar na rusko-turske odnose i da je napad posledica histerije zapadnih medija zbog situacija u Alepu.
Turska policija - Sputnik Srbija
Podlo ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj (video, foto)

„Histeriju oko Alepa su pokrenuli pojedini zapadni mediji i ona će imati posledice. Ovo ubistvo upravo ima za posledicu pokušaj da se Rusija okrivi za sve grehe i zločine koje nije počinila“, kazao je Puškov.

On je istakao da se potpuno ignorišu militanti iz Alepa i njihovi zločini i da se razvija lažna i iskrivljena slika o tome šta se dešavalo u tom gradu, „što je i doprinelo ovom terorističkom aktu“.

„Da li je ovo delo jedne osobe ili grupe, nije važno. Ovo je rezultat antiruske histerije pokrenute na Zapadu uz podršku određenih delova turskog društva“, naglasio je ruski zvaničnik.

„Ovo bi trebalo da bude jak signal turskim vlastima da je vreme da se prekinu histerija i izlivi besa. Zadatak je da se u Siriji što pre nađe način za eliminisanje militanata i za kretanje ka političkom procesu, a ne da se podržavaju i jačaju psihičke napetosti s obzirom na situaciju u toj zemlji“, poručio je Puškov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala