DAEŠ preuzeo odgovornost za napad u Berlinu

© REUTERS / Fabrizio BenschNapad na posetioce Božićnog sajma u Berlinu
Napad na posetioce Božićnog sajma u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
DAEŠ je preuzeo odgovornost za napad u Berlinu, javlja „Njujork tajms“. U napadu koji policija tretira kao teroristički akt poginulo je najmanje devet osoba, dok je povređeno pedeset. Osumnjičeni za napad je u međuvremenu uhapšen.

„Možemo da potvrdimo devet smrtnih slučajeva i mnogo povređenih“, objavljeno je na zvaničnom policijskom nalogu na Tviteru.

​Portparol policije rekao je nemačkim medijima da policija napad tretira kao teroristički akt i da je u njemu povređeno oko 50 osoba.

Policija je takođe potvrdila da je osumnjičen za teroristički napad u Berlinu uhapšen.

​Nacionalnost napadača, kao i motivi za izvršeni napad još uvek nisu utvrđeni, navodi policija. 

Predstavnici policije su istakli da više ne postoji opasnost po bezbednost građana Berlina.

​Brojni svedoci navode da se radi o veoma velikom kamionu koji je udario u štandove, pošto je prethodno prošao kroz deo grada u koji je veoma teško doći motornim vozilom. 

Kamion napadača koji je udario u štandove na Božićnom sajmu u Berlinu i pokosio posetioce imao je poljske tablice iz regiona Gdanska, a pripadao je jednom transportnom preduzeću iz mesta Grifoni.    

Prema njihovim navodima, koje prenose svetski mediji, postoji sličnost sa terorističkim napadom koji se ranije ove godine dogodio u Nici, kada su poginule desetine ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala