Obama postavio uslove za primenu sajber-oružja protiv Rusije

© AP Photo / Markus SchreiberAmerički predsednik Barak Obama na konferenciji za medije nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu
Američki predsednik Barak Obama na konferenciji za medije nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aktuelni američki predsednik Barak Obama postavio je uslove pod kojima će Vašington primeniti sajber-oružje kao odgovor na navodni pokušaj ruskih hakera da utiču na izborne rezultate u SAD, piše list „Njujork tajms“, pozivajući se na sopstvene izvore.
Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Klintonova: Sajber napadi na demokrate – napadi na SAD

List piše da je američki lider došao do zaključka da je neefikasna upotreba sajber-oružja gora od njegovog nekorišćenja. Ukoliko Obama donese ovakvu odluku, to će biti samo pod uslovom poštovanja principa „eskalacione dominacije“. 

Radi se o tome da se Vašingtonu pruži potencijalna garancija mogućnosti da okonča sukob pod svojim uslovima. Istovremeno raspoložive američke snage ne daju stopostotnu pouzdanost da će na kraju Sjedinjene Američke Države dobiti više nego što će izgubiti, naglašava „Njujork tajms“.

Američke obaveštajne službe zvanično su optužile Moskvu za pokušaj da utiče na izbore u SAD, a istovremeno su priznale da na dan za glasanja nije primećena povećana hakerska aktivnost. Rusija takve insinuacije odlučno odbacuje. Portparol Kremlja nazvao je takve optužbe „potpuno neosnovanim“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala