Čečenija: Likvidirani pripadnici DAEŠ-a (video)

© Foto : screenshot youtubeRazmena vatre ekstremista i policije u Groznom
Razmena vatre ekstremista i policije u Groznom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici Specijalne jedinice policije Čečenije su u predgrađu Groznog sproveli operaciju likvidacije ekstremista, ubijeno je pet bandita kod kojih je pronađeno i zaplenjeno oružje koje su oni ranije uzeli od jednog pripadnika policije, rekao je novinarima predsednik Čečenije Ramzan Kadirov.

Kadirov je rekao da su ovo poslednji ekstremisti od onih koji su sinoć i tokom noći počinili zločine u Groznom. On je naglasio da su učesnici operacije radili izuzetno dobro, što je omogućilo da se ta grupa eliminiše. Operacija je sprovedena nekoliko kilometara od Groznog, u šumskom planinskom terenu.

U ovom trenutku ustanovljava se identitet svih ubijenih.

Kadirov je istakao da je potrebno da se žestoko bori protiv onih koji napadaju pripadnike policije i civile. On je dodao da je grupa potpuno uništena.

Grupa naoružanih osoba osumnjičenih da su pucali na policajce, bila je blokirana u blizini groblja u Staropromislovskom delu Groznog.

„U ovom trenutku osumnjičeni za napad su blokirani u oblasti groblja u Staropromislovskoj oblasti i u toku je specijalna operacija“, rekao je ranije izvor u policiji.

Lider Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je jutros da su nakon napada na policiju u Groznom i pucnjave koja je usledila ubijena četiri „bandita“, a dva ranjena.

Radi se o pripadnicima DAEŠ-a od kojih su trojica uspela da pobegnu.

Kadirov je ruskim agencijama rekao da je „grupa naoružanih ljudi“ napala sinoć policajca i ukrala mu automobil, da bi potom snage bezbednosti blokirale Grozni i zapucale na napadače.

„Policija je uzvratila vatru i banditi su neutralisani. Dvojica su odvedena u bolnicu, a četvorica su likvidirana“, rekao je Kadirov i dodao da niko od policajaca nije stradao.

Čečenska policija - Sputnik Srbija
Pucnjava u Čečeniji: Policija ubila osmoricu militanata

Pripadnici čečenske policije trenutno tragaju za „trojicom ekstremista, starih između 18 i 20 godina“.

„U ovom trenutku traga se za trojicom napadača. Postoje informacije da su oni pripadnici ogranka DAEŠ-a. Kriminalci možda kod sebe imaju oružje“, rekao je izvor iz policije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala