Srpski predstavnici šuruju sa Albancima na Kosovu

© AP Photo / Boris GrdanoskiOVK
OVK - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši ministar administracije u kosovskoj vladi Ljubomir Marić smenjen je protivno volji srpskih predstavnika na KiM, izjavio je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.
Vlada samoproglašene republike Kosovo - Sputnik Srbija
Srpska lista se vraća u Skupštinu i Vladu Kosova

„Ovde se dogodilo, čini se, a to ćemo utvrditi u narednim danima, da su pojedini srpski političari, umesto da se dogovaraju sa drugim Srbima, razgovarali sa Albancima“, rekao je Đurić za televiziju Pink i dodao da je o tome obavestio i premijera Aleksandra Vučića, koji je, kako je rekao, bio šokiran time.

„On je bio šokiran time da postoje srpski političari koji se, umesto da se dogovaraju sa srpskim predstavnicima, dogovaraju sa Mustafom i Tačijem kako će se voditi politika. To je ono što je neprihvatljivo, i to ne smemo i nećemo dozvoliti“, rekao je Đurić.

Kosovski premijer Isa Mustafa razrešio je juče ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića i na njegovo mesto postavio zamenicu ministra za rad i socijalno staranje Mirjanu Jevtić.

Kako je saopšteno iz kosovske vlade, ove odluke su donete „na predlog i uz konsultacije sa predstavnicima Srpske liste u Skupštini Kosova“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala