Šojgu razgovarao sa vojnim ministrima Sirije i Irana o situaciji u Alepu

© Foto : Ministry of defence of the Russian FederationSergej Šojgu
Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao je o situaciji u Alepu sa ministrima odbrane Sirije i Irana, Fahedom Džasem el Fredžom i Hoseinom Deganom, kao i sa rukovodiocem Nacionalne obaveštajne službe Turske Hakanom Fidanom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U petak je ruski Centar za pomirenje u Siriji saopštio da je okončana operacija oslobađanja Alepa od terorista koji su od 2012. godine kontrolisali istočni deo grada. 

U telefonskom razgovoru ministri su razmenili mišljenje o situaciji u Alepu. Bilo je reči o načinima normalizacije vojne i humanitarne situacije u gradu i o konkretnim potezima za stvaranje uslova za prekid borbenih dejstava na teritoriji Siriji, navedeno je u saopštenju. 

Eksplozija u Turskoj, najmanje 25 osoba ranjeno - Sputnik Srbija
Eksplozija u Turskoj, veliki broj mrtvih i ranjenih (foto, video)

Centar za pomirenje je saopštio da je u prva 24 sata operacije iz istočnog Alepa izvedeno gotovo 6.500 ljudi, među kojima i 3.000 boraca.

U petak je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj izjavio da se više od 7.000 žitelja već vratilo u svoje domove nakon oslobađanja istočnog Alepa. 

Šojgu je izrazio saučešće rukovodiocu Nacionalne obaveštajne službe Turske Hakanu Fidanu povodom terorističkog napada u turskom gradu Kajseru. 

Generalštab Turske ranije je saopštio da se u tom gradu dogodio teroristički napad u kojem je poginulo 13 vojnika, a 55 je ranjeno. Premijer Turske Binali Jildirim je saopštio da je napad izveo terorista-samoubica. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala