Oslobađanje Alepa će uticati na tok rata u Siriji

© REUTERS / Omar SanadikiEvakuacija u Alepu
Evakuacija u Alepu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Operacija za evakuaciju militanata iz Alepa pokazuje koliko je nakon nje postalo očigledno da je za postizanje mira u Siriji potrebno početi razgovore sa svim stranama, i to „na zemlji“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Istočni Alep - Sputnik Srbija
Iran: Rusija će biti domaćin novog samita o Siriji

„Ova operacija ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana pokazala je da je radi daljeg napretka pomirenja u Siriji potrebna želja da se neposredno na zemlji dogovorimo sa svim stranama u konfliktu, osim sa terorističkim grupama“, rekao je pres-sekretar Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov. 

„Održavanje konferencije na Zapadu umesto razgovora sa svim stranama u Siriji osim terorista je — ćorsokak“, dodao je ruski general.

U Ministarstvu odbrane su još jednom naveli da je evakuacija militanata iz Alepa stavila tačku na pitanje odvajanja tzv. „umerene opozicije“ od radikalnih snaga.

Pripadnici DAEŠ-a pucaju na sirijske trupe severno od Palmire - Sputnik Srbija
Sirijska vojska odbila snažan napad DAEŠ-a kod Palmire

„Operacija za evakuaciju militanata zajedno sa porodicama iz Alepa otvorila je nove mogućnosti za uvođenje režima prekida vatre u drugim područjima Sirije“, zaključili su u Ministarstvu odbrane.

Evakuacijom terorista i njihovih porodica iz grada spaseno je skoro 10.000 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala