Kina očekuje uspešno rešavanje situacije sa američkim dronom

© Foto : Youtube/25th HourKineski brod
Kineski brod - Sputnik Srbija
Pratite nas
Peking i Vašington se nalaze u stalnom kontaktu nakon što je kineska vojska u Južnom kineskom moru zaplenila američki podvodni dron. U Kini se nadaju da će se situacija pozitivno rešiti, piše list „Huankiu šibao“, pozivajući se na izvor u Narodnooslobodilačkoj vojsci Kine.
Kineska ratna mornarica poseduje više od 300 brodova - Sputnik Srbija
Kineska ratna mornarica zaplenila američki podvodni dron

Prema rečima izvora kineskog lista, univerzalni brod za spasavanje Ratne mornarice Kine otkrio je u vodama Južnog kineskog mora neidentifikovanu opremu, nakon čega je radi bezbednosti i mera za upozorenje izvršena provera njene pripadnosti.

„Kineska strana je već dobila zahtev od SAD za tu opremu i odgovarajući resori dveju zemalja su u stalnom kontaktu. Nadamo se da će se ova situacija uspešno rešiti“, rekao je listu izvor u kineskoj vojsci.

Ranije je saopšteno da je ratni brod kineske mornarice zaplenio je podvodni dron koji je američki okeanografski brod spustio u međunarodne vode Južnog kineskog mora, zbog čega su SAD uputile zvanični demarš Kini uz zahtev za vraćanje podvodnog drona, javio je danas Rojters, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika američkog Ministarstva odbrane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala