Sledbenici Firera napali studente na Filozofskom fakultetu (video)

© Jutjub/Mirjana TomićPristalice Nacionalnog fronta napale studente na Filozofskom fakultetu, Beograd
Pristalice Nacionalnog fronta napale studente na Filozofskom fakultetu, Beograd - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko mladića prekinulo je sinoć tribinu o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu u Beogradu napadom na studente koji su prisustvovali skupu i uzvicima „Hajl Hitler“ i „Zig hajl“.

Na snimku objavljenom na Jutjubu vide se mladići koji viču na studente i dobacuju: „Vadi taj nož“.

Kada su primetili da ih jedan od učesnika skupa snima telefonom, počeli su da mu dobacuju: „Šta ti to snimaš“ i „Gasi to“.

Jedna od studentkinja koja je prisustvovala skupu kazala je za „Blic“ da su među prisutnima bili i mladići za koje je kasnije saznala da pripadaju organizaciji Nacionalni srpski front i koji su fizički napali studente, udarajući ih kaišem i rukama po glavi.

„Vređali su prisutne studente na verskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujući studentkinjama seksističke uvrede i pretnje silovanjem. Jedan od nacista je studentima pretio i nožem“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, mladići koji su napali studente pripadnici su organizacije koju predvodi Goran Davidović zvani Firer, koja je pre nekoliko meseci pokušala da maršira Beogradom.

Firer je javnosti poznat po sličnim incidentima, poput upada na tribinu novosadskog Filozofskog fakulteta pre 10 godina, kada je sa grupom svojih pristalica napao studente, zbog čega je uhapšen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala