Pas Dobrinja ostaće „amajlija“ francuske policije

© Foto : Press service of Russian Ministry of Internal Affairs  / Uđi u bazu fotografijaRusija predala Dobrinju u ruke francuske policije
Rusija predala Dobrinju u ruke francuske policije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pas Dobrinja, koji je u Francuskoj proglašen nepodobnim za službu u specijalnom odredu, neće se vratiti u Rusiju, jer su ga policajci zavoleli, saopštio je portparol Nacionalne policije Francuske.
Dobrinja - Sputnik Srbija
Pseća ljubav: Dobrinja više nije sam

„Nema reči o tome da se Dobrinja vrati u Rusiju. Bez obzira na bolest, pas će ostati u Francuskoj“, izjavio je on i dodao da je Dobrinja postala amajlija odreda.

Ruski oficiri-kinolozi poklonili su nemačkog ovčara francuskoj policiji posle serije terorističkih napada u Parizu u novembru prošle godine. Tada je tokom specijalne operacije u pariskom predgrađu poginula službena ovčarka Dizel. Dobrinja je trebalo da zauzme njeno mesto.

Psa su dovezli u Francusku u januaru ove godine i s njim su radili stručnjaci kinolozi. Dva meseca nakon obuke proglašen je nepogodnim za službu zbog displazije – anomalije zadnjih šapa koja se često sreće kod nemačkih ovčara. 

Lekari koji su pregledali štene pre nego što je ono predato Francuskoj nisu zabeležili nikakav poremećaj kod psa, saopštio je izvor upoznat sa situacijom. 
„Štene su pre nego što je upućeno u Francusku pregledali lekari i bilo je potpuno zdravo. Displazija nije zabeležena“, rekao je izvor. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala