U operaciji u Samari uhapšene dve osobe

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaFSB
FSB - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom specijalne operacije FSB u predgrađu Samare privedene su dve osobe za koje se sumnjiči da su saučesnici DAEŠ-a, izjavio je izvor u policiji.

Pripadnici Federalne službe bezbednosti proveravaju da li su dvojica uhapšenih u Samari učestvovali u borbama u Siriji u sastavu terorističke organizacije DAEŠ, saopšteno je na sajtu FSB.

U saopštenju se dodaje da je u stanu u kojem su uhapšena dva muškarca pronađena eksplozivna naprava domaće izrade kapaciteta oko jednog kilograma TNT ekvivalenta.

„Uhapšena su dva muškarca, državljani jedne srednjoazijske republike. Kod njih je nađena eksplozivna naprava čiji se tip utvrđuje. Eksplozivna naprava je deaktivirana“, saopštio je izvor u policiji.

Zbog izveštaja o eksploziji i pripadnicima terorističke organizacije DAEŠ u predgrađu Samare je javljeno da se sprovodi specijalna operacija.

Hapšenje u Rusiji - Sputnik Srbija
Na Krimu i u Rostovskoj oblasti sprečeni teroristički napadi

„Trenutno je u toku specijalna operacija u jednom stanu stambene zgrade u naselju Zubčaninovka na periferiji Samare. Prema informacijama FSB, moguće je da se tamo nalaze eksploziv ili oružje i pripadnici terorističke organizacije DAEŠ“, rekao je izvor.

Na licu mesta nalaze se pripadnici Ministarstva za vanredne situacije, pripadnici policije i FSB.

Ranije su specijalne službe izdale saopštenje o sprečavanju niza terorističkih napada u Moskvi, na Krimu i u Rostovskoj oblasti. Lica koja su pripremala napad su pritvorena i neutralisana, a tokom specijalne operacije su zaplenjeni oružje i municija. Takođe, ustanovljene su veze nekih kriminalaca sa terorističkom organizacijom DAEŠ.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala