Kosovu zvanično dodeljen pozivni broj

© Sputnik / Aleksej Vitvicki / Uđi u bazu fotografijaCamit EU u Briselu
Camit EU u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovska ministarka za dijalog saopštila je da je Međunarodna telekomunikaciona unija , na osnovu Briselskog dogovora i pisma Srbije, Kosovu zvanično dodelila pozivni broj+ 383.
Mobilni telefon - Sputnik Srbija
Srbija odobrila pozivni broj za AP KiM?

Pozivni broj za Kosovo je deo briselskog sporazuma o Telekomu, a Tahiri je, kako je saopšteno na sajtu kosovske vlade, ocenila da je "u pitanju istorijsko dostignuće u oblasti telekoma i da ojačava međunarodni subjektivitet Kosova".

Šef Kancelarije za KiM Marko Ðurić naveo je ranije da je pozivni broj +383 u vlasništvu Srbije i da je dodeljen KiM kao geografskoj, a ne međunarodnoj oblasti. 
Srbija je, na osnovu sporazuma postignutog u Briselu, pozivni broj +383 dodelila "geografskoj oblasti Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija", a deo dogovora je da se u aneksu tehnicke dokumentacije ITU ta teritorija navodi pod nazivom Kosovo, ali sa zvezdicom i fusnotom koja glasi "ovaj naziv ne prejudicira status i u skladu je sa

Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti", preneo je 13. decembra list Koha, koji je imao uvid u pismo koje je Srbija uputila ITU.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala