Keri: Ono što mi sada želimo u Alepu je...

© AP Photo / Thibault CamusDžon Keri
Džon Keri - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD insistira na hitnom, verifikovanom i stalnom prekidu vatre svih strana u Alepu, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri.
Situacija u Alepu, Sirija - Sputnik Srbija
Teroristi potpuno isterani iz Alepa

„Ono što mi sada želimo u Alepu, što bi trebalo da bude najvažnije, pre nego što krenemo dalje, to je neposredni, verifikovani (koji podleže kontroli) i stalni prekid vatre. To uključuje sve napade režima sirijskog predsednika Bašara el Asada, njegovih saveznika i drugih naoružanih ljudi, svih naoružanih u Alepu“, rekao je Keri u Stejt departmentu.

Američki državni sekretar dodao je da su SAD od Rusije dobile uveravanja da će ona pomoći u monitoringu evakuacije iz Alepa.

Keri je na konferenciji za medije rekao da se čini da primirje u Alepu počinje da se poštuje.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan: Rekao sam Obami kako može da pomogne

Komentarišući civile koji su evakuisani iz tog sirijskog grada, Keri je rekao da „Turska spremna da prihvati evakuisane na smeštaj i lečenje“.

Neću komentarisati navode o umešanosti Putina u hakovanje

Američki državni sekretar izjavio je da neće komentarisati „anonimne obaveštajne izveštaje“ da je predsednik Rusije Vladimir Putin možda lično umešan u navodno hakovanje američkog izbornog sistema.

Keri je ukazao na izjavu američkog predsednika Baraka Obame iz oktobra kada je on upozorio da su hakeri kojima je rukovodila Rusija odgovorni za „pretnje i objavljivanja“ čija je svrha bila uticanje na izbore.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala