Teroristi Nusra fronta i Ahrar el Šama sprečavali civile da napuste Alep

© Sputnik / Michael Alaeddin  / Uđi u bazu fotografijaHumanitarni koridor u Alepu
Humanitarni koridor u Alepu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Borci terorističke grupe Nusra front i Ahrar el Šam sprečavali su izlaz civila iz istočnog Alepa, navodi se u saopštenju nezavisne komisije UN za istragu o Siriji koji je objavljen u sredu.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov govori na konferenciji za medije nakon sastanka Saveta ministara OEBS-a u Hamburgu - Sputnik Srbija
Lavrov: Nema dokaza o zverstvima u istočnom Alepu

„Komisija je dobila i saopštenja da su opozicione grupe, među kojima su Nusra front i Ahrar el Šam, sprečavale civile da izađu iz istočnog Alepa, a takođe su se mešali među civile, čime su povećavali rizik da stanovništvo bude ubijeno ili ranjeno“, navodi se u saopštenju komisije.

Komentarišući poslednje događaje u vezi sa istočnim Alepom, Komisija je, takođe, naglasila da je nakon preuzimanja kontrole nad ovim delom grada Vlada Sirije zajedno sa saveznicima sada odgovorna za sprečavanje narušavanja ljudskih prava lokalnog stanovništva.

Ona je, između ostalog, dužna da sprečava sve pokušaje odmazde, a komandanti vojnih jedinica obavezni su da obezbeđuju disciplinu i sprečavaju nerede.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala