Đukanović Lavrovu: Crna Gora je jedini moj interes i obaveza

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši crnogorski premijer Milo Đukanović kaže da on zastupa isključivo interese Crne Gore, čime je odbacio kritike koje je nedavno na njegov račun izneo šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekavši da je „prekršio obećanja i izdao Rusiju“.

„Ministru spoljnih poslova Rusije, kao predstavniku velike zemlje, možda je dozvoljeno da daje i malo bahatije izjave, ali mi moramo da vodimo računa o vitalnim interesima naših građana“, rekao je Đukanović na snimanju specijalnog izdanja regionalne informativne emisije „Okruženje“ u Beogradu.

Ministar spoljnih poslava Sergej Lavrov razgovara sa glavnom urednicom Sputnjika Ljubinkom Miličić - Sputnik Srbija
Lavrov: EU traži od Srbije da zatvori humanitarni centar u Nišu (video)

Đukanović je naveo da nema nikakvu potrebu da objašnjava da on zastupa interese Crne Gore, te da jedino njih i može da „izda“, a na prigovore koji dolaze sa „moskovske adrese“ rekao je:

„Moji interesi i sve moje obaveze su one koje sam preuzeo na izborima u Crnoj Gori i odgovorno se ponašam prema njima.“

On je dodao da je Rusija uvek imala prigovor na proširenje NATO-a, ali ne zbog toga što je Crna Gora velika opasnost već zbog globalnog zahlađenja odnosa, u čemu se Crna Gora našla „na liniji vatre“.

„To nije pokolebalo našu odlučnost. Imamo poštovanje prema tradiciji i dobrim odnosima sa Rusijom, ali preduzimamo korake koji su u našem interesu, a to su evropske i evroatlantske integracije“, rekao je Đukanović.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala