Asad o Palmiri i Alepu: Zapad se plaši uspeha Damaska

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar Asad
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Napad pripadnika terorističke organizacije DAEŠ na Palmiru je odgovor na napredovanje vladinih snaga u Alepu, izjavio je predsednik Sirije Bašar el Asada u intervjuu za RT.
Frank-Valter Štajnmajer i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov i Štajnmajer razgovarali o Alepu

Teroristi DAEŠ-a su počeli ofanzivu na Palmiru 10. decembra. Uspeli su da se učvrste u predgrađima grada, odakle su bili evakuisani civili.

„Ako pogledate vreme njihovog napada, ono je povezano sa onim što se dešava u Alepu. To je odgovor na to što se dešava u Alepu, na napredovanje sirijske vojske i oni žele da potkopaju pobedu u Alepu i da u isto vreme skrenu pažnju sirijske vojske sa Alepa kako bi je usmerili ka Palmiri“, naveo je Asad.

On je dodao da Zapad ne primećuje ubistva terorista u Alepu i napade terorista na Palmiru, već ih samo brine uspeh sirijske vojske i zato poziva Moskvu da utiče na Damask da obustavi operacije vladinih snaga na teroriste.

Sirijska vojska u Alepu - Sputnik Srbija
Amerika ne može da potvrdi izveštaje o primirju u Alepu

„Da je Palmiru zauzela Vlada, to bi izazvalo zabrinutost za kulturnu baštinu. Kada mi oslobađamo Alep od terorista zapadni činovnici i vodeći mediji se brinu za svetsku baštinu. Oni se ne brinu kada se dešava suprotno, kada teroristi ubijaju civile ili napadaju na Palmiru i počinju da uništavaju, ne samo sirijsku, već svetsku baštinu“, rekao je Asad.

Sirijska vojska je ranije izvela operaciju u istočnom Alepu, koji se nalazi pod kontrolom terorista. Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana je saopštio juče da vlasti kontrolišu 98 odsto teritorije grada, dok su na tri kvadratna kilometra još uvek teroristi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala