U Bihaću ubijen oficir oružanih snaga BiH

© Flickr / U.S. Army EuropeVojska Kosova i BiH
Vojska Kosova i BiH - Sputnik Srbija
Pratite nas
U pucnjavi koja se dogodila sinoć u Bihaću, ubijen je visoki oficir Oružanih snaga BiH Sead Duraković. Motiv za njegovo ubistvo još nije poznat.

Kako se navodi, do pucnjave je došlo pored Durakovićeve porodične kuće, a patrola policije je na licu mesta zatekla samo njegovo beživotno telo.

Prema informacijama do kojih je došao portal „Nezavisne“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK), građani su, nakon što su čuli pucnjavu, dojavili policiji koja je uhapsila jednu osobu osumnjičenu da je počinila ubistvo.

„Dobili smo dojavu od građana da se čuje pucnjava u ulici Skendera Kulenovića. Na mesto događaja su upućene patrole koje su zatekle mušku osobu koja je potom pobegla. Sve patrole su nakon toga poslate na teren i u međuvremenu je uhapšena jedna osoba koja bi se mogla dovesti u vezu s ubistvom“, kazala je za „Kliks“ Snežana Galić, portparolka Ministarstva.

Policija je na mestu događaja pronašla telo ubijenog Seada Durakovića. Motiv za njegovo ubistvo još nije poznat.

Inače, Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protivzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora.

Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani oficir u OSBiH od 2011. do 2014. godine obećavao ljudima da će ih zaposliti kao oficire i vojnike u OSBiH sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala