Sirijska vojska kontroliše više od 98 odsto teritorije Alepa (video)

© AFP 2023 / GEORGE OURFALIAN Sirijska vojska u Alepu
Sirijska vojska u Alepu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijske vlasti u potpunosti kontrolišu više od 98 odsto teritorije Alepa. Stoga, ukupna površina kvartova u istočnom delu grada, gde se nalaze militanti, ne prelazi više od tri kvadratna kilometra, saopštio je ruski Centar za mirenje zaraćenih strana.
Sirijski vojnik zabada zastavu u Alepu - Sputnik Srbija
Alep oslobođen, Asad čestitao vojsci (video)

„Za protekla 24 časa sirijske vladine snage su oslobodile od terorista još 11 kvartova istočnog dela Alepa. Stoga, sirijske vlasti kontrolišu više od 98 odsto teritorije grada Alepa, dok ukupna površina kvartova u istočnom delu grada, gde se nalaze militanti, ne prelazi tri kvadratna kilometra“, navodi se u saopštenju ruskog Centra.

U njemu se navodi da je od početka izvođenja operacije za oslobađanje Alepa sirijska vojska iz istočnog dela grada izvela oko 110.000 civila, uključujući 44.367 dece. Više od 7.000 civila se vratilo u svoje kuće u oslobođene kvartove iz zapadnih rejona grada.

Juče je sirijska Vlada objavila da je sirijska vojska oslobodila Alep nakon što je potisnula pobunjenike iz njihovog poslednjeg uporišta u istočnom delu grada. Sirijski predsednik Bašar el Asad obišao je sirijske trupe i čestitao im na pobedi. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala