Putin: Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan

© Sputnik / Alexei DruzhininVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lider Vladimir Putin je izjavio da je skeptičan prema tezi aktuelnog predsednika SAD Baraka Obame da je američka nacija izuzetna.
Vladimir Putin sa psom Jume - Sputnik Srbija
Putin: Japan ima teritorijalne probleme, a ne Rusija

„Nesumnjivo, Sjedinjene Države i američki narod — to je velika zemlja i veliki narod, nema sumnje, niko to ne spori, ali govoriti o izuzetnosti, čini mi se da je to previše i da stvara određene probleme u uzajamnim odnosima, ne samo prema Rusiji, kako mi se čini“, rekao je Putin u intervjuu japanskim medijima uoči posete Japanu.

On je naveo da je Moskva želela da razvija odnose sa aktuelnom američkom administracijom, „ali nekako nisu uspeli u ključnim pravcima, po meni, ne našom krivicom“. Ruski predsednik je naveo primer problema koji su nastali između dve zemlje.

„Direktno su tokom rešavanja tekućih pitanja naše američke kolege, na primer, predložile rešavanje sirijske krize, a zatim su odjednom u UN izjavili da neće da se sastanu sa nama niti da razgovaraju. Treba razumeti šta uopšte žele ljudi u jednom resoru Sjedinjenih Država, u drugom resoru, postoji li neki opšti stav? I to je bilo više puta u više pravaca naše saradnje“, rekao je Putin.

On se dotakao i teme saradnje sa izabranim predsednicima SAD Donaldom Trampom, koji će stupiti na dužnost 20. januara. Ubuduće treba razumeti kako će republikanci ostvariti svoje težnje da „učine SAD ponovo velikom državom“, naveo je Putin i izrazio nadu da problemi u saradnji država neće biti.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala