NATO brodovi provociraju „Admirala Kuznjecova“ u Sredozemnom moru (video)

© Ministarstvo odbrane Rusije"Admiral Kuznjecov"
Admiral Kuznjecov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski televizijski kanal „Zvezda“ prvi put je objavio video-snimke od oktobra ove godine, gde se jasno vidi kako francuski, engleski i norveški vojni brodovi izazivaju na sukob flotu predvođenu nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“.

Kada je nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ kod norveške skrenuo na jug, postalo je jasno da ruski brodovi kao magnet privlače vojne brodove Severne Alijanse.

U početku je norveški brod prišao „Admiralu Kuznjecovu“, a odmah za njim su se kao roj muva okupili francuski i engleski brodovi. Nastala je prava trka vojnih brodova u Severnom moru.

Kada su Englezi i Francuzi zaplovili u pravcu ruskog nosača, presekao ih je ruski brod „Petar Veliki“ i ostavio ih na bezbednoj razdaljini od „Admirala Kuznjecova“.

Interesantan je podatak da su NATO brodovi tada napustili zonu vojnih vežbi u Baltičkom moru i krenuli direktno prema brodovima ruske flote koja je uplovila u Severno more. Kako je izveštač na video-snimku rekao, brodovi NATO-a su nadirali sa svih strana sa namerom da isprovociraju povratak ruskih brodova u bazu. U tim momentima je na ruskim brodovima bio proglašen najviši stepen borbene gotovosti.

S obzirom na broj borbenih aviona koji su se u tom trenutku nalazili na nosaču, ruska flota je bila spremna za svaki mogući scenario.

Najrizičniji momenat za ruske brodove je tada bio prolaz kroz Doverski tesnac, najuži deo Lamanša, što nije predstavljalo samo overavanje još jedne geografske tačke na planeti, već je to bio ispit spremnosti i borbenog duha ruske flote.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala