Peskov: Okupacija Palmire nanosi štetu ugledu celokupnog čovečanstva

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Okupacija Palmire nanosi štetu ugledu celokupnog čovečanstva, odnosno onima koji sede i ne čine ništa, a ne Rusiji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Sve to što se dešava oko Palmire još jednom govori o aktuelnosti pretnje koja dolazi od strane terorističke organizacije DAEŠ, dok Rusija nastavlja da radi sve kako bi se suprotstavila međunarodnom terorizmu i pružila pomoć Siriji.

Istakao je i da Kremlj računa na to da će u najskorijoj budućnosti svi kontranapadi DAEŠ-a na Palmiru biti zaustavljeni.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Vladimir Titov - Sputnik Srbija
Rusija će učiniti sve da Palmira ne ode u ruke terorista

„To što se dešava u Palmiri još jednom govori o tome koliko je ozbiljna pretnja koja dolazi od DAEŠ-a. Mi sa žaljenjem moramo da konstatujemo da još uvek nije moguće u potpunosti neutralisati takve ofanzivne operacije“, rekao je Peskov.

On se takođe osvrnuo i na operaciju oslobađanja iračkog Mosula rekavši da ona teroristima omogućava da stvaraju veće grupacije u Siriji pomoću kojih bi sprovodili ofanzive.

„Operacija u Mosulu isteruje teroriste iz tog grada i na taj način se formiraju veće grupacije u Siriji koje se mogu koristiti za sprovođenje ofanzive“, rekao je on.

Oglasila se i predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko koja je istakla da nema reči o učešću ruskih vojnika u kopnenoj operaciji u Siriji.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala