Rjabkov: Odlazeća administracija SAD ostavlja iza sebe teške probleme

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Uđi u bazu fotografijazamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.
zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administracija odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame iza sebe ostavlja veoma teške probleme kada je reč o odnosima sa Rusijom, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Kako je rekao, Rusiji je izuzetno naporno raditi sa Obaminim kabinetom, pogotovu kada je reč o Siriji, međutim rad će se nastaviti i kontakti neće biti prekinuti.

Vitalij Čurkin - stalni predstavnik predstavnik Rusije u UN - Sputnik Srbija
Amerika neefikasna zbog rivalstva između Stejt departmenta i Pentagona

„Na našu veliku žalost pokazalo se da je administracija Obame nesposobna za dogovaranje. To o čemu govori državni sekretar SAD Džon Keri  često se dezavuiše od strane njegovih kolega u Vašingtonu“, istakao je Rjabkov.

On se osvrnuo i na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa rekavši da Rusija pažljivo analizira sve signale koji dolaze od njega i njegovog tima.

„Mi izuzetno malo znamo o tome kakav će pristup imati nova administracija SAD kada je reč o spoljnopolitičkim pitanjima. Puno će zavisiti od toga kakav će biti sastav nove administracije“, dodao je on.

Rjabkov je takođe rekao i da će nova administracija SAD naslediti velike probleme kada je reč o rešavanju sirijskog konflikta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala