Lavrov: Srpsko-ruska saradnja kao primer međudržavnih odnosa

© Tanjug / Dragan KujundžićSergej Lavrov i Aleksandar Vučić
Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ceni napor Srbije za razvoj međudržavnih odnosa, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prilikom susreta sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

„Mi izuzetno visoko cenimo vaš lični napor u razvoj odnosa sa Ruskom Federacijom“, rekao je on.

Lavrov je naveo da Moskva takođe ceni i to što je srpski premijer ostvario ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima i što je narod pokazao da podržava politiku razvoja srpsko-ruskih odnosa.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i potpredsenik Vlade Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Srbija nikad neće biti antiruska (video, foto)

On se osvrnuo i na ekonomsku situaciju u Srbiji rekavši da ona beleži ne veliki, ali stabilan rast ove godine, u poređenju sa prošlom.

„Srbija sada beleži ekonomski rast, a nadamo se i da će prošlogodišnje zasedanje spoljnoekonomske komisije u Moskvi tome i doprineti“, istakao je ruski diplomata.

Pored toga, Lavrov je dodao da Srbija i Rusija ostvaruju veliku saradnju i u humanitarnom aspektu, ali i po spoljnopolitičkim pitanjima, kao i da to može da posluži kao primer saradnje koja je bazirana na uzajamnom poštovanju i spremnosti da se razumeju stavovi i jednih i drugih.

Vučić je poželeo Lavrovu dobrodošlicu i istakao da se Srbija nadala će saradnja sa Rusijom, koja je i sada dobra, biti još bolja i uspešnija. 

„Lično sam uveren da ćemo zajedno uspeti da podignemo odnose na viši nivo. To je naš zajednički zadatak. Još jednom želim da izrazim nadu da ćete se ovde osećati kao kod kuće“, istakao je srpski premijer.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala