Kremlj: Reks Tilerson je veliki profesionalac

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Saveta direktora "Ekson mobila" Reks Tilerson
Predsednik Saveta direktora Ekson mobila Reks Tilerson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj smatra da je direktor naftne kompanije „Ekson mobil“ Reks Tilerson, koji je ujedno i jedan od kandidata za državnog sekretara u novoj administraciji SAD, veliki profesionalac, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„On je u više navrata imao kontakata sa našim predstavnicima. Tilerson izuzetno profesionalno ispunjava svoje obaveze“, rekao je Peskov novinarima.

Reks Tilerson - Sputnik Srbija
Ko će biti Rokfelerov čovek u Stejt departmentu

Kada je reč o tome da li se on dobro ili loše odnosi prema Rusiji, Peskov je naveo da treba napraviti razliku između funkcije državnog sekretara i rukovodioca velike kompanije.

„Iz tog razloga moguće je da određene simpatije odu u drugi plan, ali važno je da ipak ostaje mogućnost da čovek na toj funkciji može pokazati konstruktivan pristup i veliki profesionalizam. Nadamo se da će on upravo takav i biti“, rekao je Peskov.

Prethodno je televizija En-Bi-Si saopštila da je Tramp nadomak toga da izabere Reksa Tilersona za državnog sekretara SAD. Tramp ga je u intervjuu za „Foks njuz“ izuzetno pohvalio, ali nije želeo da precizira da li će baš on dobiti to mesto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala