Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26

© Sputnik / Nikolai Sokolov Zastave Hrvatske i EU
Zastave Hrvatske i EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a premijer Aleksandar Vučić najavljuje da će napustiti Brisel i da sutra neće prisustvovati Međuvladinoj konferenciji, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu, prenela je Prva televizija

Premijer Vučić otputovao je večeras u Brisel, i ukoliko se sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini ne bude postignut dogovor o deblokadi, on će još večeras napustiti Brisel i neće prisustvovati sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji, na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja, javila je ta televizija.    

Komentarišući odluku Hrvatske, šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da to pokazuje neprinciijelnost pozicije kada se blokira ono poglavlje koje nema nikakve veze sa zahtevima koje ima zvanični Zagreb.

"Da li ćemo otvoriti ovo poglavlje danas ili za pet meseci, pa ne mislite valjda da će se Srbija uplašiti ili ugroziti nacionalne interese zbog toga. Sitna je to stvar", rekao je Dačić novinarima.

On je rekao da bi EU trebalo mnogo više pažnje da posveti onom što se dešava u Hrvatskoj.

"Ako je Hrvatska ta koja će da odlučuje o tome da li će Srbija u EU, onda mi je odmah nekako palo interesovanje", rekao je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala