Bela kuća: Ostavljamo otvorena vrata za diplomatsko rešenje o Alepu

© REUTERS / Joshua RobertsJato ptica leti iznad Bele kuće u Vašingtonu
Jato ptica leti iznad Bele kuće u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka administracija ostavlja otvorenu mogućnost za diplomatsko rešenje o Alepu i Siriji, izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.
Šefovi diplomatija Rusije i SAD Džon Keri i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Keri i Lavrov razmatrali napore za prekid vatre u Alepu

„Mi smo i dalje zainteresovani za pokušaje da se nađe diplomatsko rešenje, ne samo za Alep već i za celu Siriju“, rekao je Ernest na konferenciji za medije.

Međutim, on smatra da „optimizam nije preterano visok“.

Portparol Bele kuće takođe je ponovio stav Vašingtona o nemogućnosti vojnog rešenja sukoba. On je takođe optužio sirijsku vladu koja, prema njegovim rečima, uz podršku Rusije vrši udare na civilne objekte u Siriji.

Bela kuća optužila Trampa za finansijske veze sa Rusijom i RT

Bela kuća optužila je novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i njegove savetnike za finansijske veze sa Rusijom, kao i dobijanje novca od televizije RT.

Majkl Makfol - Sputnik Srbija
Sputnjik pomogao Trampu da postane predsednik

„To je novoizabrani predsednik koji je odbio da otkrije svoje finansijske veze sa Rusijom. To je novoizabrani predsednik koji je za šefa izborne kampanje uzeo čoveka koji ima široke i bliske odnose sa Rusijom. To je novoizabrani predsednik čiji savetnik za nacionalnu bezbednost dobija sredstva od RT, ruskog propagandnog resursa“, rekao je na konferenciji za novinare portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala