Kako ruskim medijima bude u SAD, tako će i američkim u Rusiji

© Sputnik / Aleksey NikolskyiGlavna urednica Sputnjika i RT Margarita Simonjan
Glavna urednica Sputnjika i RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica Sputnjika i RT Margarita Simonjan prokomentarisala je ideju bivšeg ambasadora SAD u Rusiji Majkla Makfola da se agencija Sputnjik i televizija RT registruju kao strani agenti.
Majkl Makfol - Sputnik Srbija
Sputnjik pomogao Trampu da postane predsednik

„Po meni, Makfol se na nas naljutio. Mi ga često kritikujemo, i to sa pravom, jer znamo malo ljudi koji, budući pozvani da unapređuju odnose sa drugim državama, uspeli da daju toliki lični doprinos da te odnose pokvare. To je uradio upravo Makfol, ličnost koja je dok je bio ambasador — i pre i posle — mnogo uradio da poveća antirusku histeriju i kao što vidite, on nastavlja to da radi“, rekla je Margarita Simonjanova.

Kako je navela glavna urednica Sputnjika i RT, da je Makfol pravi dipplomata on bi znao da se u „diplomatiji sve zasniva na uzajamnosti“. Na taj način, ako u SAD budu ometali rad ruskih medija, „verovatno bi prema američkim medijima u Rusiji mogle biti upotrebljene slične mere“, izjavila je Simonjanova.

Ona je dodala da ne radi u diplomatskom resoru i teško joj je da predvidi da li će američke vlasti vršiti pritisak na ruske medije, posebno u pozadini „propagande mnogobrojnih sloboda“.

„Veoma se nadam da neće i da će ovakve izjave ostati još jedne zabavne fantazije uvređenog čoveka“, Zaključila je glavna urednica Sputnjika.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala