Rusija evakuisala 50 hiljada civila iz Alepa (video)

© Sputnik / Michael Alaeddin  / Uđi u bazu fotografijaHumanitarni koridor u Alepu
Humanitarni koridor u Alepu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski Centar za pomirenje u Siriji pomogao je da se gotovo 50 hiljada civila evakuiše iz Istočnog Alepa u protekla dva dana, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Evakuacija se izvodi kroz humanitarne koridore koje su organizovali Moskva i Damask. 

„Samo u prvoj polovini današnjeg dana iz istočnih delova grada izašlo je više od 20 hiljada civila, a 1.217 boraca je položilo oružje“, rekao je Konašenkov.

„Upozoravamo teroriste i ekstremiste tzv. umerene opozicije, ali i apelujemo na njihove pokrovitelje. Ne pokušavajte da preduzimate bilo kakve provokacije, a posebno ne napade na civile koji prolaze kroz humanitarne koridore“, rekao je portparol ruskog Ministarstva.

Sirijci koji napuštaju Alep ulaze u autobus u selu Aziza - Sputnik Srbija
Oko 18 hiljada ljudi evakuisano iz Alepa

Vreme je da proverimo istinitost namera zapadnih zemalja i organizacija koje su izrazile spremnost da pošalju humanitarnu pomoć u Alep, dodao je on.

„Apelujemo na sve one koji su u proteklih nekoliko meseci govorili o svojoj spremnosti da u Alep pošalju svoju humanitarnu pomoć: predstavnici SAD, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Evropske unija i međunarodne organizacije… Vreme je da se proveri istinitost vaših namera“, rekao je Konašenkov    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala