Erdogan: Organizatori terorističkog napada želeli veliki broj žrtava

© AFP 2023 / ADEM ALTAN Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizatori terorističkog napada u Istanbulu priželjkivali su što veći broj žrtava, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
Istanbul, Turska - Sputnik Srbija
Eksplozije u centru Istanbula, 15 mrtvih, desetine ranjenih (video, foto)

„Ove noći ponovo smo bili svedoci podlog lica terorizma. Jasno je da je cilj terorističkog napada koji se desio odmah posle utakmice 'Bešiktaša' i 'Bursaspora' najveći mogući broj žrtava. Nažalost, imamo poginule i ranjene“, saopštio je turski predsednik.

Ranije je turski ministar policije Sulejman Sojlu saopštio da se dogodila eksplozija u subotu uveče u blizini stadiona „Vodafon arena“ u jednoj od centralnih četvrti Istanbula Bešiktašu i da je ranjeno 20 policajaca.

Prema navodima Sojlua, u oblasti jedne od eksplozija prolazio je autobus s policajcima koji su obezbeđivali fudbalski meč. On je kasnije saopštio da se dogodila i druga eksplozija koju je, kako se pretpostavlja, izazvao terorista-samoubica.

Televizijski kanal Al Džazira Turk saopštio je da je 15 ljudi poginulo, a zvanične potvrde ove informacije za sada nema. Prema navodima turskih medija, ranjeno je oko 70 ljudi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala