Jeremić: Ne dam se ja lako uplašiti

© AFP 2023 / DON EMMERTVuk Jeremić
Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da je za žaljenje činjenica da se jedna tragedija poput smrti mladih ljudi, gardista zloupotrebljava u političke svrhe.

Komentarišući poziv policije da dođe u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u svojstvu građanina, radi prikupljanja obaveštenja o slučaju „Gardisti“, Jeremić za Sputnjik kaže da će se odazvati pozivu, ali da ne veruje da može značajno da doprinese istrazi.

Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Jeremić: Dobrodošlica u Srbiju — policija došla da me privede

„Lično mislim da je po sredi pokušaj zastrašivanja i to na prvi dan mog povratka u zemlju. Ali to se neće desiti jer ja nisam neko ko se lako dâ uplašiti“, rekao je Jeremić.

Jeremić, koji se posle četiri godine vratio iz Njujorka za stalno u Beograd, dodao je da će ostati u Srbiji i nastaviti angažovanje u političkom životu.

Ranije danas Jeremić je poziv policije objavio na svom tviter nalogu, komentarišući ga rečima: „Dobrodošlica u Srbiju — policija dolazi u stan da me privede. Interesantno…“

Ubrzo nakon te Jeremićeve objave na Tviteru, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović koji je rekao da nije bilo nikakvog privođenja Jeremića i da su takve tvrdnje potpuna izmišljotina i laž.

On je dodao i da je njegovom advokatu uručen poziv da se odazove u vezi sa predmetom ubistva dvojice gardista na Topčideru 2004. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala